2010. november 3., szerda

Álom Szigetek

Egy nemreg megjelent cikk szerint, a Shetland Szigetek lesz az egyike a Vilag 10 legvonzobb turista celpontjainak 2011-ben, az igen tekintelyes Lonely Planet utazasi konyv szerint. A turista vonzalmat az allatvilaggal (delfinek,balnak,madarkoloniak,fokak), a tobb mint 100 kissebb-nagyobb szigettel es a kulturalis orokseggel magyarazzak. Shetland 100 km-re eszakra fekszik a "nagy"Skociatol es ez az elszigeteltseg teszi ot egy feltaratlan kincse a turistak es kirandulok szemeben. Mint mondtam mar korabban, ide csak 30 szemelyes repulovel vagy 12 oras komp uttal lehet eljutni. A szigeten 20 ezren laknak akik nagy buszkeseggel fogadtak a dicsero szavakat a Lonely Planettol.
Erdekes, hogy a hely,amit mar hetek ota szidok es horror sztorikat irok le rola,most a vilag egyik legkeresettebb helye lett es furcsa bele gondolni, hogy mennyien szeretnenek Shetlandre menni es elvezni a vad termeszet erejet ahogy a tengerren es szarazfoldon szep lassan megeszi a szigetet. En nem szeretnek, de jovo7en megint megyek. Megyek mert munka van es azert mert ez lesz az en Alom nyaralasom, legalabbis az utikonyv szerint.
Biztos vagyok benne,hogy az emberek akik a konyvet irtak, meg sohasem voltak Shetlanden es valoszinu, hogy nem is lesznek, de biztos jo kapcsolatban vannak a Shetlandi tanaccsal :-)
Gonosz vagyok....Shetland tenyleg lehet szep,amikor az elemek is ugy akarjak, egy szep napos nyari delutan, amikor nincs szell se eso es allsz a sziklaknal a vilagitotorony mellett es nezed a balnakat a sziget partjainal....tenyleg szep lehet, de ezek igy egyutt soha nem tortennek meg, legalabbis nem egyszerre. Szoval minden tiszteletem a konyv irojanak, de az en top 10 celpontomban nincs benne a shetland szigetek.
Shetland 6.-lett a listan. Nezzuk kiket elozott meg!
8.USA-Nyugati Part (Kalifornia)
9. Chile-Patagonia10. Gili Szigetek - Indonezia
Hat a tobbit ratok bizom. En jovo7en megyek Shetlandre es elem valaki legszebb almat.

Nincsenek megjegyzések: