2010. november 1., hétfő

Bajnokok Ligaja est Manchesterben

Kis visszatekinto Manchesterre, ahol ket unalmas hetet toltottem tanfolyam cimen. A kollegakkal, folyton az ettermeket es a szorakozasi lehetossegeket kerestuk, hogy a tanfolyam utan valami jo helyen ussuk el az idot. Gondoltunk Pub-okra,ahol lehet meccseket nezni, bowlingozni stb. A nagy kereses kozben jottunk ra, hogy Manchesterben vagyunk, nehany percre az Old Traffordtol a Manchester United stadionjatol, tehat rakerestunk es a kovetkezo hazai mecsuk pont kedden volt a Bajnokok ligajaban jatszottak a torok Bursaspur csapata ellen.BL- meccsen meg ugysem voltunk tehat csapatostul elhataroztuk, hogy ott a helyunk. Sikerult jegyeket szerezni, idoben meg is kaptuk oket es nagy izgalommal vartuk a meccset.

En mar voltam korabban a United stadionjaban, szoval nagyjabol tudtam az utat es a parkolasi rendszert is, ezert ugy dontottunk,hogy autoval megyunk. Az uton,ami megy a stadion fele, mindenfele bolt, ceg es maganszemely kiadja az udvarat, jardajat, teraszat parkolonak egy kis penzert fejebe. Ilyenkor "kukasmellenybe" oltozott emberek allnak az utszelen es kinaljak a parkolohelyeiket a szurkoloknak. Amikor utoljara voltam, mi egy iskola udvaron parkoltunk, ami 10 perc setara volt a palyatol, tokeletes celpontnak tunt, de kicsit megkopott a memoriam es mielott megtalaltuk az iskolat beparkoltunk egy nagyon jo helyre, amit szinpatikus fiatalok arultak rablasnak tekintheto 10 fontert. Mivel sor allt a parkolasert ezert mi is odakanyarodtunk, osszedobtuk a 10fontot es a tobbi boldog "talaltam magamnak parkolot" emberrel egyutt elindultunk a stadion fele.
74ezren voltunk a ritka szar meccsen amiert fejenkent tobb mint 50 fontot fizettunk. Szar jatekkal es egy szep Nani gollal 1-0 ra nyert a United, amelyik csapat epp a Rooney fele, elhagyom az egyutest botranytol volt hangos es ezen a meccsen sem jatszott. Szoval csalodas volt az egesz meccs es a lelato is eleg halk volt, lehet hogy epp a Rooneyis dolog miatt, de neha jobban hallottunk a torok janicsarokat,mint az angol szurkolokat, akinek fele turbanban ult(lehet hogy ezert nem volt hangulat,mert nagyreszuk kozelkeleti ujgazdag es meg angolul sem beszelnek es ezert dalolni sem tudjak a buzdito ritmusokat). Eddig sem szerettem a Manchester United-ot es ezutan sem fogom. Viszont a szervezes es a ki-be jarkalas a stadionban plussz a WC,minden nagyon jol meg volt oldva. Hihetetlen, hogy 74 ezer ember 5 perc alatt eltunk a stadionbol es nem volt tomegnyomor es dulakodas sehol, 10 perc utan mar a kocsinal voltunk es kesz voltunk az indulasra.........ha tudtunk volna indulni!

Tortent ugyanis, hogy a draga szimpatikus parkolos gyerekek, jopenzert, magan parkolokba tereltek be minket, es velunk egyutt meg vagy 20 autost es a meccs vegere minden auton kerekbilincs figyelt. A kozterulet felugyelet figyelmes volt,mert a meccs vegeig az intezkedo kerekbilincses auto el sem ment a helyszinrol,mert tudta,hogy sokan fogjak hivni. Megszivattak minket, nem tudom maskepp mondani. A kerekbillincs leszedese autonkent 80 fontba kerult, amit magyar forintba atszamolva kb 25000 ft volt. Sokan a rendorseget hivtak,mert hogy fizettunk a helyert, stb. Mi beletorodtunk, kifizettuk a birsagot, leszedtek a billincset es csak magunkat tudtuk szidni, hogy nem gondolkodtunk a parkolasnal. Soha tobbet nem megyek az Old Trafford-ra a "remalmok szinhazaba" soha soha.

Nincsenek megjegyzések: